První týden Spolčenýho listopadu 09

napsal františek @ 29.10.2009 09:27:37.

Během prvního týdne Spolčenýho listopadu 2009 se uskuteční několik zajímavých akcí.
Koncert Děčínského symfonického orchestru v Městském divadle Děčín proběhne v úterý 3. listopadu, od 19.00. Podzimní galakoncert má na programu B. Smetanu: Předehra k opeře Hubička, Skřivánčí píseň z opery Hubička (sólista Jarmila Baxová – soprán), A. Vivaldiho: Koncert C dur pro housle a orchestr (sólista Hana Koubová - alt),  A. Dvořáka: Árie Ježibaby z opery Rusalka (sólista Hana Koubová – alt), Árie Rusalky z opery Rusalka (sólista Jarmila Baxová – soprán), Slovanský tanec č. 1, Slovanský tanec č. 8, W.A.Mozarta: Koncert pro flétnu a harfu – 2. věta (sólisté Lucie Čistecká – flétna, Hana Slámová – harfa), V. Blodka: Duet Liduny a Veruny z opery V studni (sólisté Jarmila Baxová – soprán,  Hana Koubová – alt). Dirigují Norbert Baxa a Jiří Knotte. Vstupné Kč 100,-.
V čtvrtek 5. listopadu přijede do Husova sboru (vedle galerie Hefaistos na Teplické ulici) novinářka a humanitární pracovnice Markéta Kutilová, která bude vyprávět o situaci v Demokratické republice Kongo, kde koordinuje projekt organizace Člověk v tísni na pomoc znásilněným ženám a dětem. Přednášku doprovodí film Slzy Konga (40 min, řežie: Petr Kašpar. 2009). Program začíná v 18.30 a pokračuje hudebním vystoupením děčínské formace Nearlanders od 20.00, kteří zahrají akusticky skladby převzaté z repertoáru ruských Farlanders. Vstupné činí v předprodeji 30,- Kč, na místě 40,- Kč.
V pátek 6. listopadu vystoupí od 19.00 v Městské knihovně známý spisovatel, výtvarník a písničkář Vlastimil Třešňák. Autor několika románů, jako Klíč je pod rohožkou, Evangelium a ostružina, Domácí hosté nebo Melouch přednese nejen svoji literární, ale také hudební tvorbu. Předskokanem mu bude děčínská zpěvačka a kytaristka Sabina Jopli Křováková, známá především mladému publiku. Vstupenky lze zakoupit v předprodeji za Kč 30,-, na místě 50,-.
První listopadový týden završí svým koncertem 6. listopadu od 22.00 v hudebním klubu Garage dvě lokální kapely: Smíšený zboží (rozlučkový koncert punkové formace) a 10,75 dioptrie (revival punk-rockových kapel). Vstup volný.

Vstupenky na jednotlivé akce si je možné rezervovat pomocí systému vstupenkaDěčín. Dále je možné pořídit permanentku na celou akci Spolčenej listopad 2009 za 500,- Kč (platí na všechny akce Spolčenýho listopadu kromě představení v Městském divadle Děčín 11.11.2009, tj. představení Pavla Šporcla). Permanentka se zakoupí buď v Městském divadle Děčín nebo v kině Sněžník (Garage).


Komentáře

Přidat komentář

Jméno:



Opište první tři znaky výše uvedeného textu:

Přihlášení



Nadcházející akce

Nuda ve městě

Poslední komenáře