Spolčenej listopad 2009 - tisková zpráva

napsal františek @ 05.10.2009 10:39:29.

Během měsíce listopad 2009 se uskuteční již tradiční akce s názvem Spolčenej listopad, jež navazuje na úspěšnou sérii předešlých ročníků. Tento rok nabízí nejen kvalitní hudební vystoupení, ale také literární tvorbu, včetně autorského čtení, divadelní představení a řadu tématických přednášek. To vše proběhne na čtyřech rozličných scénách v centru Děčína.
Spolčenej listopad, který pořádá nezisková organizace 1. hudební spolek v Děčíně o.s. spolu s hudebním klubem Garage, občanským sdružením Zelená pro planetu, Městským divadlem Děčín, Městskou knihovnou Děčín a Církví československou husitskou v Děčíně, bude zahájen koncertem Děčínského symfonického orchestru, v úterý 3. listopadu od 19.00 v Městském divadle Děčín.
Nabitý program pokračuje ve čtvrtek 5. listopadu přednáškou o současné situaci v Demokratické republice Kongo, která začíná od 18.30 v Husově sboru (vedle galerie Hefaistos), a kterou povede novinářka a humanitární pracovnice Markéta Kutilová. Od 20.00 následuje akustický koncert děčínských Nearlanders.
Na pátek 6.11. jsou připraveny hned dvě zajímavé akce. První je autorské čtení a hudební vystoupení známého písničkáře Vlastimila Třešňáka od 19.00 v Městské knihovně Děčín, jehož předskokanem bude mladá talentovaná zpěvačka z Děčína Sabina Jopli Křováková, a druhá proběhne od 22.00 v hudebním klubu Garage, kde vystoupí dvě známé lokální formace: punková kapela Smíšený zboží a 10,75 dioptrie (revival oblíbených kapel v podání Destroyself) .
V dalších dnech se můžete těšit např. na hudební a literární vystoupení Petra Váši, Jana Buriana, Ondřeje Mataje (Městská knihovna Děčin), Rudyho Linku, Už jsme doma, Nightwork či Fast Food Orchestra (hudební klub Garage), na přednášky o rozvojových zemích spolu s akustickými koncerty Destroyself, Harambe nebo Baf and that sort of stuff (Husův sbor) a v neposlední řadě na divadelní a hudební představení Já, Holden a Jana Potměšila (hudební klub Garage) či komponovaný pořad k dvacetiletému výročí od pádu komunismu Listopad 89/09 (Městské divadlo Děčín), v jehož duchu se celý letošní Spolčenej listopad odehrává. Vstupenky budou k dispozici jak v předprodeji (prostřednictvím systému Vstupenka Děčín), tak na jednotlivých místech. Na všechny akce lze zakoupit permanentku v hodnotě Kč 500,-.
Třešinkou na dortu jsou dva velké koncerty v Městském divadle Děčín: Pocta Z.N. (cyklus koncertů k nedožitým 50. narozeninám Zuzany Navarové) a unikátní hudební projekt Pavla Šporcla (na tento koncert se listopadová permanentka nevztahuje).
Veškeré informace o festivalu Spolčenej listopad naleznete na webu spolek.decin.cz/listopad.


Komentáře

Přidat komentář

Jméno:



Opište první tři znaky výše uvedeného textu:

Přihlášení



Nadcházející akce

Nuda ve městě

Poslední komenáře