Deset desek Dušana Homoly

napsal františek @ 10.09.2009 10:51:08.

Dušan Homola (Oxide)
Nadšený hudební fanoušek, pořadatel rockových koncertů v Benešově nad Ploučnicí

Olympic v Lucerně (1983)
Jedna z prvních desek, kterou jsem poslouchal už jako malej kluk. Lásku k bigbítu mám určitě po bratrovi. Z dnešního pohledu tenhle živák ukazuje Olympic ve velmi silném období, bohužel se energie, kterou lze zde slyšet na jejich studiové nahrávky moc nepřenesla. Pro mě osobně určitě nejlepší deska Olympicu.
Kabát – Děvky ty to znaj (1993)
Vzpomínám si moc dobře jak v tv rotovaly videoklipy Opilci v dějinách a Pivrnec. Vůbec mě ta hudba nic neříkala, ale najednou se mi to začalo libít a na průlomovou desku Kabátů jsem nedal dopustit. Teď už se jen k lásce Kabátu můžu smát. Na druhou stranu je bez debat, že svoje řemeslo zvládají na jedničku.
Nirvana – In Utero (1993)
Nejlepší deska Nirvany. Nesmlouvaný odvaz. Jasná odpověď na tehdy všude přítomné Aerosmith a Guns n roses.
Fuck off – Muzeum bláznů (1995)
Druhá kazeta sk. Fuck off se mi líbí snad ještě více než jejich hity nabitá první kazeta. Snad je to i tím, že na téhle desce, už jsou živé bicí. Jsem rád, že po 12 letech se kluci zase sešli a hrají si pro radost i po tolika letech.
Sepultura – Roots (1996)
Tahle deska mě definitivně dostala do spárů metalové hudby. Sepultura na samém vrcholu své historie.
Placebo – Placebo (1996)
Nenucený, příjemný kytarový rock s okouzlujícím hlasem Briana Molka. Z celé diskografie se mi líbí asi nejvíce právě debut pro svůj „špinavý“ zvuk.
Fleshless – Grindgod (1999)
První plnohodnotné album dc Fleshless. Když v té době vyšlo, říkal jsem si, jakej to je velký uspěch. Jo, kdybych tak v té době tušil, kam se ještě všude dostanou :-)
Lykathea Aflame – Elvenefris (2000)
Český metalový vrchol. Deska je naplněná od začátku do konce neskutečnou smrští technického deathmetalu zabaleného do krásných melodii. Tahle kapela zanechala snad největší českou stopu v deathmetalové historii.
SSOGE – Themes (2000)
Krásná melancholická deska, která nastavila laťku hodně vysoko a samotná kapela ji už těžko někdy překoná.
Čachochbili – Můžete nám říct (2009)
Málo desek mě v poslední době zaujalo natolik, jako tahle první plnohodnotná deska Čachochbili. Jedna z děčínských nadějí dostat se mimo lokální scénu někam dál.


Komentáře

Přidat komentář

Jméno:



Opište první tři znaky výše uvedeného textu:

Přihlášení



Nadcházející akce

Nuda ve městě

Poslední komenáře