Tři otázky pro Pavla Proksche

napsal františek @ 31.08.2009 15:11:22.

Co se u tebe děje po rozpadu Papaya Days?

Nepřestal jsem hrát úplně. Zůstali jsme ve dvou s Jakupem Pavlisem, kytaristou z Papaya Days, s tím, že zkusíme něco sami, když už je ta personální krize a my jsme věděli, že chceme hrát dál. Takže jsme u mě doma namísto obýváku udělali zkušebnu a přemístili všechny věci tam. Laborovali jsme s nějakou elektronikou a zkoušeli něco skládat a nahrávat přes ty chytré hudební softíky typu FL Studio, Ableton Live apod. Přibyly nějaké nové hračky na hraní a tak šli dělat i jiné věci a vyluzovat úžasný zvuky. Pořád se v tom ale plácáme a na živé zkoušení to prostě nemá. Jako doplněk fajn, ale přece jen se sejít s kámošema je o něčem úplně jiném. Po rozpadu jsme stále nějak v útlumu, ne že by nebyla chuť hrát, ale pořád tomu něco chybí, třeba nemůžeme nikde sehnat schopného bubeníka, ochotného hrát něco jiného než rock. Někoho, kdo by chtěl zkusit jiné rytmy a trochu si s tím pohrát. Nějakou dobu teď zkoušíme v sestavě basová kytara, klávesy, el.kytara, EWI a do toho připravené podklady bicích a smyček. Zatím jedna z věcí je k poslechu na http://bandzone.cz/noiz.

Plánujete tedy, že bude Noiz vystupovat s elektronickým podkladem bez bubeníka? Jestliže ano, kdy se můžem těšit?

Vypadá to tak, ale radši bychom se živým. Měli jsme teď párkrát zkoušku s jedním bubencem, ale nebylo to ono, škoda. Byla tu teď možnost zahrát nedaleko na jednom reggae festiválku, ale zatím by to vypadalo spíš tak, že bychom 15 minut zkoušeli zvukovku a deset minut hráli, což jsme samozřejmě nechtěli. Nejsme zase tak moc sehraní a ani ten repertoár není až tak dotažený do podoby, se kterou by se nám chtělo presentovat venku. Navíc u mě už se teď zkoušet nedá, takže to pořád někde vázne. Na chvilku máme možnost zkoušet v Zarabandě, díky Zdendovi, který nám prostory na hraní ochotně poskytl. Bohužel to tam není na dlouho. Fakt netuším, co bude dál, vždycky se to nějak udělalo, ale ubírá to na síle a právě oné chuti hrát, když se to furta z nějaké strany nedaří.

O co si napíšeš ježískovi pod stromeček?

Ježíšek by se asi pronesl, kdyby mi měl donést má skromná přání, takže zůstanu v reálu a poprosím ho, aby mi naladil heligonku.


Pavel Proksch (Waj)


Komentáře

Přidat komentář

Jméno:



Opište první tři znaky výše uvedeného textu:

Přihlášení



Nadcházející akce

Nuda ve městě

Poslední komenáře