Rozhovor s Nocturnal Emission

napsal spolek @ 31.07.2009 08:59:43.

Nocturnal Emission – grind popová skupina z Benešova nad Ploučnicí, kterou bude vetšina lidí, který ještě neměli tu odvahu jít na jejich koncert, znát minimálně z ujetých koncertních fotek, nedávno vydala splitko s Morbid Butcher z Německa. Nejen o tom jsem si povídal s kytaristou Láďou a s bubeníkem Ondrou.

Zdravím benešovské šviháky NE. Kluci hrajete spolu už dva roky a za tu dobu jste toho už hodně prožili, nebudeme to zbytečně zdržovat kecáním o pravěku, ale na jednu věc se nedá nezeptat :) První rok se o vás staral místní manažer Maňas. Proč se vlastně už teď o vás nestará a nezařizuje vám koncerty?

Vláďa: Mmmuhaa zdravíčko, Dobrý podvečer :-D. He... Když, už sem věděl že rozhovor nebude startovat otazka: Ahoj kluci jak ste vznikli? řikám si joo konečně to třeba začne dobře ale zase ne :-D ..... Né, Odpověď je jednoduchá. Dokážeme se o sebe postarat sami. Navíc Maňas by nás se svejma kontaktama nebyl schopnej dostat na akce kam by sme my chtěli a hlavně sme byli vždycky ty na druhým místě za jeho kapelou. Takže proč si neříct ok srát na to, zkusíme to sami. A zatím to k naší radosti vychází a snad i dál bude.
Ondra: Čau, Jo.       

Vaše koncerty jsou pověstné velkou nejen hudební show, ale člověk se dočká i hodně legrace. Jen by mě zajímalo, proč k publiku hovoří jen kytarista Láďa ne váš zpěvák Dáda?

Ondra: Protože Dáda mluví prdelí.
Vláďa: Jo, Jo, přesně tak. Umí jenom kvičet a nebo mluvit prdelí a tomu nikdo nerozumí.

A kdo je teda ve vaší kapele tím pravým frontmanem?

Ondra: Frontmana nemáme to je blbost.
Vláďa: Frontman je u nás zpravidla ten, kterej hodí největší kachnu ten večer ale to se mění takže bohužel nedokážu odpovědět.

Která z vašich fanynek vás nejvíce zásobuje koncertními oblečky? :)

Vláďa: Hehe, jo, pro tyhle příležitosti máme náš V.I.P. sektor fanynek, kterej se o nás vždycky moc pěkně postará. Jenom jim sme vděční za to, že na koncertech vypadáme jak debilové! Díky! :-D

Letos na jaře jste vydali splitko s německými grindery Morbid Butcher, jak jste se k této spolupráci dostali?

Vláďa: No... Tou dobou sme věděli jsme že budeme brzo nahrávat a nechtěli sme žádný další promo,demo nebo hovno .. to je nuda ... Tak sem začal na tom parádním výplodu moderní doby Myspace hledat někoho z okolních zemí jako Polsko nebo Německo, kdo by byl ochotnej do toho splitka jít. Morbid Butcher sem psal jako druhejm a během pár hodin jsem na mejlu měl že to zní dobře, dohodli jsme se na určitejch věcech a nakonec se to k radosti všech zúčastněnejch povedlo :-D                                    
Ondra: Chtěli sme prostě spáchat splitko tak, aby ta oboustraná propagace byla něco platná. A v Německu platná je.

Jak propagujete tohle splitko? Zasíláteho mezi pořadatele, recenzenty? Mate nějaký ohlas i z německé strany? A kolik jste zatím prodali kusu?

Vláďa: Placku propagujem samozřejmě hlavně na koncertech a na Internetu, což je asi nejdůležitější. Nějaký evidence kolik se toho prodalo si ale fakt nevedem. Prostě to prodáme a deme na bar ... někdy to je i možná trošku škoda ... a právě taky důvod proč zatím nejsou žádný trička nebo nic podobnýho :-D. Je hlavní aby se to k těm lidem dostalo a nedělá nám problémy jich po koncertě pár rozdat .... V blízký době to stejně dáme ke stažení :-) ...
Heeh reakce z Německý strany? Noo... část kapely jsme potkali na letošním OEF festivalu a když zpěvák svejm kamošum řikal Guitar - Nocturnal Emission a ukazoval na mě tak se začli smát, křičet, chválit a objímat nás :-D. Moudřejší budou až jim napodzim pojedem zahrát :-D to sem zvědavej jak budou mluvit pak :-D. Jináč na Recenzanty se chystám a nemůžu se k tomu furt dokopat. Snad to dam do pořádku. :-D  

V červnu proběhl křest. Kdo album křtil a jak jste spokojení s akcí?

Ondra: Cédo křtil náš kámoš Klingore. Byl nejvíc na plech a tak sme si řekli že to asi zvládne nejlíp. Navíc se vůbec neštítil flaštičky se spermatem, kterou bylo splitko pokřtěný takže paráda.                                                                                           
Vláďa: Jasný, akce to byla parádní určitě spokojenost. A jestli tě to eště zajímá tak ten večer sem byl frontmanem zrovna já.

Na podzim máte tedy v plánu se podívat do Německa na oplátku i Vy, jak se tam těšíte?

Vláďa: Jasně že těšíme. Snad už to klapne. Mělo by se jednat o dva koncíky ... navíc to vypadá že s sebou budeme mít výbornou společnost, ale nic není zařízený takže o tom ještě plácat nebudu. Jasný je to, že kluci z Morbid Butcher sou fakt pohodáři a taky lejou ligu a těšíme se až si s nima zas zahrajem.                                                                                                       Ondra: Tak Tak, jediný co nás děsí je německý pívo, takže nesmíme podcenit zásoby.

Váš hudební styl nazýváte jako grind-pop, ale v tom případě mě vysvětlete proč už nehrajete popový melodie typu Psí život?

Vláďa: Ahh jo, to mi řikalo víc lidí :-D. No Psí život byla ne jenom moje velká srdcovka ale taky našeho -ex second voice Jacka. Podával to vždycky tak že už to nikdo z nás nedokáže napodobit a tak sme jí po jeho odchodu přestali hrát :-D. Myslím, že sme, ale vytáhli jiný pop/disco disco manýry :-D.

A  není to, že Psí život už nehrajete třeba i tím, že se bojíte toho, že by si vaše publikum, který toužíte oslovit leklo, ze umíte hrát i uchu lahodné songy?

Vláďa: To teda nesouhlas!!! My hrajme jenom uchu lahodný songy!!!! :-D

Jaký máte plány s vaším hudebním směřováním? Kam až chcete vaší hudbu posunout?

Vláďa: Směr kterým se ubíráme je to co chceme a to co nás baví. Chceme dál hrát to co hrajeme. Nemyslím tím teda zas zůstat furt na tom samým bodě ... máme v plánu se nějak vyvíjet to je jasny ... ukáže čas :-D. V současný době sme spokojený, ale víme že je furt hodně věcí co vylepšovat.

Vím, že dříve členové vaší kapely, hráli i v jiných skupinách, ale poslední dobou se už soustředíte zejména na NE. Čím to je? Stávají se pro Vás NE prioritní kapelou?

Vláďa: Tak pro mě to byla prioritní kapela vždycky protože sme jí založili a zažili ty nejkrutější začátky. cca před rokem se mohlo zdát že to je jinak, ale bylo to tim že sme prostě narozdíl od těch našich druhejch kapel koncerty neměli i přesto že sme měli toho ve velkejch uvozovkách manažera. Jasný zahráli jsme si s Torr, Fleshless ... ale co z toho když to sou dva koncerty za půl roku.  Postavili sme se v tomhle směru na vlastní nohy, koncerty máme a s velkejma kapelama si taky zahrajeme.

V srpnu pořádáte koncert australské kapely Captain Cleanoff, jak se na to těšíte a nemyslíte si, že Biograff je na tuhle akci malý klub?

Vláďa: Nene, to určitě ne. Radši natřískanej menší klubík než poloprazdnej větší prostor kde je h*vno a ne atmosféra. Biograffs je podle mě ideální, sou tam krásný akce. Na tu s Captain Cleanoff se těšim specialně protože to je vopravdu kapela k sežrání :-D, kdo mužete, rozhodně se 11.8. přijďte podívat.

Léto je ve znamení festivalu, jak si je užíváte letos?

Vláďa: Užíváme užíváme. Eště teď se profackovávám ze smrště na Obscene Extreme a prázdniny pojedem zakončit na Pražskou Fekal Party. Samozřejmě oboje jenom na kukandu, ale to každýmu dojde :-D:-D

Otázka na závěr: Zlí jazykové tvrdí, že vaše kapela je postavena pouze na hraní v Děčíně a v Liberci společně s Cock Brutality. Co by jste těmto lidem vzkázali?

Vláďa: Že jenom záviděj, že máme možnost hrát s tak pěknejma klukama jako sou Cock Brutality!!!! :-{}

A jak dlouho si myslíte, že se na Vás bude v Děčíně chodit?

Vláďa: To nevím, ale až se přestane, nasadíme flexiny a začneme rapovat a náš hlavní mc bude Maňas (pevně doufám, ze tu eventuelni nabídku příjme).

Hoši, otázek by se dalo vymyslet jistě ještě hodně, ale kdo by to pak chtěl číst, že jo? Tak ja poděkuji za odpovědi Láďovi, no a i tomu Ondrovi, aby mu to nebylo líto a přeji hodně štestí s tou vaši grupou.

Vláďa: Hehe, jo taky dík. Měj se.

Ptal se: Oxide (http://bandzone.cz/fan/oxide)

Kontakt na kapelu:
http://bandzone.cz/nocturnalemission
nocturnalemission@email.cz


Komentáře

Přidat komentář

Jméno:



Opište první tři znaky výše uvedeného textu:

Přihlášení



Nadcházející akce

Nuda ve městě

Poslední komenáře