Do Shaska! - koncert Zarabanda 3.7.2009

napsal Waj @ 26.06.2009 07:32:47.

Experimental audio-visual, electro-acoustic project. Improvized live performances - dark ambient tribal electronic combined with acoustic instruments ...
Prapůvod projektu DO SHASKA! - můžeme mluvit o konci 80.tých let v severočeské aglomeraci Ústí nad Labem - tkví v punku, jehož stigma, jak tvrdí sami členové, v sobě nesou dodnes. Hrávali v kapelách MVS, Penissilin či DPN, ovšem již tehdy to bylo např. na kytaru elektrickým holícím strojkem, málokdy sloužily „klasické“ nástroje k hraní „klasické“ hudby, byť punkové. Už tady lze vystopoval vliv industriálu, jemuž se věnovali později. Jakáž takáž struktra punkových písní je příliš svazovala a tak byla vyměněna za neorganizovaný chaos industriálního běsnění, již pod názvem DO SHASKA!. Zpočátku to byly nejvíc ze všeho happeningy s velmi proměnlivým počtem členů, velmi proměnlivým „nástrojovým obsazením“ (pověstné hlukové kompozice, kdy se modulované melodie laciných kláves mísily s kovovými údery, pískáním gumových hraček a monotonním podkladem basy a bicích) a s velmi proměnlivým výsledkem, většinou masivní odpor se občas mísil s nadšenými ovacemi. Posléze se vykrystalizovalo jádro, které přece jen postupovalo cílevědoměji a koncepčněji, bylo možno vystopovat vliv Residents, raných Einstuerzende Neubauten, Test Dept. či Cabaret Voltaire… Důležitá byla i vizuální stránka vystoupení, a tak na podiu hořely ohně, promítaly se diapozitivy, objevily se kostýmy. Tehdy navazují užší spolupráci se vznikajícím sdružením ARS MORTA UNIVERSUM, zaměřeného na propagaci zejména industriální hudby.

Více informací o kapele, recenze, videa, CD apod. můžete získat na jejich stránkách http://www.doshaska.net/

Do Shaska! CDs
    Bryndystaan Cafe
    Androgyne Haarem
    Anaemische Taenze
    Alchymische Alraune

Koncert této kapely můžete shlédnout v Zarabandě dne 3.7.2009, kde bude mimojiné probíhat i narozeninová oslava jednoho nejmenovaného člena kapely.

Přihlášení



Nadcházející akce

Nuda ve městě

Poslední komenáře