Horkýže slíže

napsal františek @ 23.02.2009 07:40:40.

20.3.2009 21h - S-Centrum - Horkýže slíže

Horkýže slíže je kapela, ktorá momentálne patrí k slovenskej špičke. Majú už 13 rokov, na konte 8 albumov, ale preslávil ich hlavne Kýže sliz z roku 2001. Všetky albumy boli dobré, Horkýže slíže potrebovali len jedno - väčšiu podporu médií. Známi sa stali po kauze pesničky Denník s isým zabávačom jednej komerčnej televízie. Z albumu sa predalo vyše 20 000 ks, na Slovensku existuje aj veľa kópií. Album Alibaba a 40 krátkych songov je zbierka krátkych pesničiek. Najkratšia má 4 sekundy a album obasuje aj 3 dlhé songy. Získali ocenenie Aurel 2002 za najlepšiu skupinu podľa odborníkov a 3.miesto v Slávikovi 2003 podľa ľudí. V poslednom čase nechýbali na žiadnom väčšom festivale a veľmi veľa koncertovali. 18.10.04 vydali ďalší album, na jeseň 2005 CD zo živého koncertu a v decembri 2005 DVD. Na zatiaľ posledný album sa čakalo dosť dlho, ale stojí za to. Vyšiel na jar 2007 pod názvom Ukáž tú tvoju ZOO.